Recent werk: Pando

Pando is de software die ik samen met Arno voor een Groninger makelaar gebouwd heb. Het concept is een vriendelijke en moderne site waar huurders zich aan kunnen bieden als woningzoekende, en verhuurders hun vastgoed online kunnen zetten.

Wat is pando?

Het centrale idee van Pando is dat we vanuit 1 codebase heel veel verschillende sites kunnen beheren. Dat maakt het updaten en fixen van bugs veel gemakkelijker dan veel sites met allemaal hun eigen code. Om dit te kunnen doen hebben we een volledige custom voor- en achterkant met Laravel gebouwd. Een dashboard waar gebruikers hun ding kunnen doen, een volledige beheeromgeving voor de beheerders van de site, en pagina's waar het aanbod wordt getoond.

Wat hebben we gedaan?

Samen met de klant hebben we eerst een inventarisatie van de te maken pagina's gemaakt. Heel simpel in een google docje, zodat we goed samen konden werken. Uiteraard hebben we gebruik gemaakt van Slack om ideeën heen en weer te gooien. Daarna hebben we schetsen gemaakt van de belangrijkste type pagina's. Omdat we in de google doc al hadden beschreven welke pagina's er moesten komen en ook wat er op die pagina's moest staan had iedereen een goed beeld van wat er geschetst moest worden. Uiteindelijk heb ik de schetsen vertaald in een ontwerp, wat ik daarna uitgewerkt heb in een responsive front-end.

Pando is eind 2015 gelanceerd, maar we blijven werken aan updates en verbeteringen. Een paar voorbeelden:

De homepage

Het overzicht van advertenties

Een detailpagina

Een pagina in het dashboard