Recent werk: Weekly Risk Report

Wat heb ik gedaan?

Voor van Hes Projectmanagement heb ik samen met Arno https://weeklyriskreport.online ontwikkeld. De opdracht was om een online dienst te maken die gebruikt kon worden om projecten te begeleiden die werken met de Best Value methodiek.

Hoe dan?

Er werd aan het begin van een project een excelbestand met daarin een hele bak aan formules naar een klant gemaild. Die kon daarin de benodige informatie invoeren. Maar ja, soms halen mensen per ongeluk een formule weg. Of hebben geen excel. Eigenlijk was dat een ouderwetse manier van werken en ook niet zo handig.

Om de ins en outs van die excel en Best Value te leren hebben we Jan een paar keer op kantoor uitgenodigd. Samen zijn we de excel doorgelopen, en op die manier hebben we geleerd hoe de software moest gaan werken. Daarna heb ik de interactie uitgewerkt met een aantal schetsen. De grap is dat de methodiek niet zwart/wit is uitgewerkt, dus tijdens het uitdenken en bouwen hebben we het systeem vorm gegeven.

Het eindresultaat

Voor de front-end heb ik bootstrap gebruikt. Eerst heb ik alles uitgewerkt als een wireframe, dus met de standaard bootstrap vormgeving. Uiteindelijk heb ik daar een design gebaseerd op de aangeleverde huisstijl. Vooral het rechtensysteem (wie mag wat?) was ingewikkeld om te maken. Het belangrijkste onderdeel is een e-mail met de belangrijkste informatie van een project die op gezette tijden verstuurd wordt.

Het idee is dat we in een 2e fase de software uitbreiden zodat informatie uit de projecten kunnen halen, iets wat met alle losse excelbestanden niet mogelijk was. Uiteindelijk ligt daar de meerwaarde van het systeem.